Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Terug

Betere zorg, kerngezonde kaspositie én minder administratie

16 mei

Administratie is niet uit te bannen, want van complimenten alleen kan de zorg niet zorgen. Dat betekent tijdig en correct declareren om geld binnen te krijgen. Dat is complex en tijdrovend. Denk alleen aan de verschillende wet- en regelgeving, eisen van financiers van de zorg en de vele betrokkenen. Met onze software PUUR. maken we deze administratieve rompslomp al zo makkelijk als mogelijk. Maar steeds meer zorgaanbieders vragen om hulp bij hun administratieve processen door deze werkzaamheden (deels) uit handen te geven.

Chiel verzorgt samen met 15 collega’s de declaratieverwerking bij diverse zorgorganisatie. En met succes want steeds meer zorgorganisaties willen hun administratieve werkzaamheden terugdringen. Dat ze daarbij ook nog eens geld uitsparen is een mooie bijkomstigheid. Het Shared services team van Ecare groeit dan ook gestaag door.

Duizenden euro’s door het afvoerputje

“Wij zorgen voor een 100% correcte verwerking van declaraties”, aldus Chiel. “Als zorgorganisaties zelf declaraties verwerken, is het percentage nog steeds hoog: tussen de 95 en 98 procent. Maar die foutmarge vertegenwoordigt al gauw tienduizenden euro’s. Een klant die maandelijks voor 800.000 euro aan declaraties indient, had een foutpercentage van 5%. Dat is toch 39.000 euro die ze misliepen. En dat elke maand. Nu wij de declaraties verwerken, lekt er geen geld meer weg. De kosten van onze dienstverlening zijn een schijntje ten opzichte van de kosten van de verwerking in eigen beheer.”

Eerder geld krijgen

Een ander voordeel van uitbesteding is de snelheid. Veel zorgorganisaties dienen maandelijks hun declaraties in. Het team shared services doet dat wekelijks voor de Zvw. Dat betekent dat klanten veel eerder hun geld krijgen. “Als je wekelijks declareert, zit je dichter op je uitval”, zegt Chiel. “Als de uitval te wijten is aan een verkeerd ingevuld assessment of een registratie na overlijden, kun je dingen sneller oplossen dan wanneer je er na een maand of later achter komt. Bovendien krijgt de zorgaanbieder bij wekelijkse declaratie een hogere en constante kaspositie.”

Doe de besparingscheck

Ben je benieuwd hoeveel jouw potentiële besparing is door het administratieve werk aan Shared services over te laten? Doe de besparingscheck.

Deel dit bericht facebook whatsapp linkedin