Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Terug

Jolanda’s Thuiszorg besteedt administratie uit aan Ecare

23 augustus

Jolanda de Winter heeft in maart 2020 haar eigen thuisorganisatie opgericht. Daarvoor had ze in Rotterdam drie wijkteams opgestart voor twee verschillende thuiszorgorganisaties. “Toen dacht ik vorig jaar: waarom doe ik het niet zelf?” Dat bleek een goede zet: Jolanda’s Thuiszorg bedient met twintig zorgprofessionals zo’n 56 cliënten in regio Rotterdam Zuid. en Albrandswaard.

Zorg anders organiseren

Na 25 jaar ervaring als verpleegkundige is Jolanda ervan overtuigd dat zelfsturing niet de heilige graal is. Het is beter dat iemand zorgprofessionals richting geeft zodat zij hun werk beter kunnen uitvoeren. Jolanda’s Thuiszorg organiseert de zorg daarom anders dan haar vorige werkgevers. Jolanda heeft de dagelijkse leiding, collega teamleider Amber Schouten maakt de roosters en planningen. Cliënten hebben één telefoonnummer voor hun vragen en voor zorgmedewerkers zijn de werkzaamheden duidelijk. “Ik blijf maximaal twee keer in de week in de wijk werken om het contact met mijn cliënten te behouden. Daardoor hebben we echt hele korte lijnen.”

Lovende recensies

De circa twintig medewerkers hebben wisselende cliënten wat een bewuste keuze is. Veel cliënten zijn maar tijdelijk in zorg omdat ze kortdurende zorg als wondverzorging, drains of darmspoelingen nodig hebben. “Als je elke dag dezelfde cliënten ziet, dan merk je veranderingen bij de cliënt minder snel op”, stelt Jolanda. “Bovendien hebben we veel leerlingen in dienst die alle uitdagingen moeten aangaan. Door te rouleren, leren ze meer.” Klanten waarderen de aanpak getuige de lovende recensies op Zorgkaart Nederland.

Uitbesteding

De ondernemende kant van de zorgverlening als naleving wet- en regelgeving is wel nieuw voor Jolanda. Dat is een uitdaging, maar het elektronisch cliënten dossier (ecd) moet hierin ondersteunen. Jolanda’s Thuiszorg werkt momenteel met een ecd dat ze tijdelijk mag gebruiken. De declaratieverwerking en salarisadministratie zijn uitbesteed aan een accountantskantoor.

Kleinere zorgorganisaties

“Wij moeten uiteindelijk over op een eigen ecd”, zegt Jolanda. “Tijdens mijn werk bij Buurtzorg heb ik PUUR. altijd als heel prettig ervaren. Toen ik vorig jaar informeerde bij Ecare, werd verteld dat PUUR. nog niet geschikt was voor kleinere organisaties. Ik stond op het punt om te kiezen voor het ecd waar we nu mee werken en toen kreeg ik een telefoontje dat PUUR. nu wel geschikt is voor kleinere zorgorganisaties. Net op tijd dus.”

Wat vind je zo fijn aan PUUR.?

“PUUR. is heel overzichtelijk, het indiceren volgens het Omaha System werkt prettig en je hoeft alleen te rapporteren wat nodig is. Je vinkt gedane taken in je zorgplan aan en dan ben je klaar. We kunnen nu makkelijk informatie delen met de medewerkers.” Voor de medewerkers zal PUUR. wennen zijn omdat ze het huidige ecd gewend zijn. Maar via de e-learning en begeleiding van Jolanda krijgen ze PUUR. snel onder de knie, zo is de verwachting.

Uitbesteding declaratie- en salarisverwerking

Jolanda’s Thuiszorg gaat begin november werken met PUUR. Vanaf 1 januari verzorgt Ecare de declaratieverwerking en salarisadministratie van Jolanda’s Thuiszorg. “Ik moet ondanks uitbesteding aan het accountantskantoor nog te veel administratie zelf doen. Daar heb ik simpelweg geen tijd voor. Ecare neemt vanaf het nieuwe boekjaar het complete proces uit handen en dat is fijn.”

Aandacht voor medewerkers

De ambitie van Jolanda’s Thuiszorg is met een hecht team hoge kwaliteit thuiszorg blijven leveren aan circa zestig cliënten. De vrijgekomen tijd wil Jolanda vooral stoppen in haar medewerkers; in bijscholing zodat ze zich kunnen doorontwikkelen. Die persoonlijke aandacht heeft Jolanda in haar carrière wel eens gemist. “Door meer aandacht te geven, behoud je je personeel en dus ook de kracht binnen het zorgteam. Daar zetten we op in zodat medewerkers en cliënten blij zijn.”

Ook administratie uitbesteden?

Wil jij net als Jolanda's Thuiszorg de declaratieverwerking en salarisadministratie uitbesteden? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Vul het formulier in en onze adviseur neemt contact op om het voordeel van het uitbesteden van de salarisverwerking door te nemen, specifiek voor jouw organisatie.

Deel dit bericht facebook whatsapp linkedin