Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Terug
Doel van ZuidZorg: terug naar de kern

Salarisverwerking voor ZuidZorg door ons Shared services center

20 augustus

Al enkele jaren ondersteunen wij met ons Shared services team het Wijkservicesteam van ZuidZorg. We verzorgen het indicatie- en declaratiebeheer en de productie van zorgtijd voor de wijkteams van ZuidZorg. Per 1 januari 2020 nemen we ook de salarisverwerking van ZuidZorg voor onze rekening. Waarom ZuidZorg hiervoor kiest? Je leest het hieronder.

Voor meer focus op zorg

Secundaire processen herinrichten

ZuidZorg heeft in 2018 een herpositionering van de wijkzorg doorlopen, waarbij behoeften en wensen van de wijkteams leidend zijn geweest. De ondersteuning aan de zorgprofessionals is volledig opnieuw georganiseerd, gebaseerd op wat zij nodig hebben om dat te doen waar ze goed in zijn; het geven van zorg en ondersteuning aan cliënten in de wijk. De keuze voor het ECD viel op PUUR.; het digitale dossier van Ecare. Sinds januari 2019 werken alle wijkteams van ZuidZorg met PUUR. Naast de implementatie van PUUR. zijn bij ZuidZorg Wijkzorg ook de ondersteunende processen opnieuw uitgewerkt en ondergebracht bij het Wijkserviceteam. Daarbij is een onderscheid gemaakt tussen werkzaamheden die de wijkteams rechtstreeks ondersteunen en secundaire ondersteunende processen. Voor deze secundaire werkzaamheden heeft ZuidZorg ervoor gekozen om deze niet meer zelf te doen, maar deze neer te leggen bij organisaties die daarin gespecialiseerd zijn.

Om deze reden is het indicatie- en declaratiebeheer en de productie van zorgtijd al sinds 2018 uitbesteed aan het Shared services team van Ecare. Met gepaste trots delen we mee dat we deze administratieve diensten gaan uitbreiden. Per 1 januari 2020 zal Shared services ook de salarisverwerking voor ZuidZorg Wijkzorg gaan uitvoeren. Door ook dit administratieve proces over te nemen, kan ZuidZorg zich nog meer focussen op waar het echt om draait: de zorg. Nina Vos is directeur Wijkzorg bij ZuidZorg en vertelt waarom er voor deze uitbreiding van de diensten gekozen is.

Hoe lang werkt ZuidZorg al samen met ons Shared services center?

"Focus op waar we goed in zijn"

“Inmiddels werken we alweer bijna twee jaar met PUUR. en maken we gebruik van de diensten van het Shared services center van Ecare. Dat was voor ons een hele bewuste keuze die we vanuit de herpositionering van de wijkzorg genomen hebben. Wij willen ons focussen op waar wij goed in zijn, namelijk het geven van zorg en directe ondersteuning aan de wijkteams. De administratieve ondersteuning die niet bij onze kerntaken hoort, zoals de facturatie en dan nu ook de salarisverwerking, willen we niet meer zelf doen. Deze geven we uit handen aan dienstverleners die daarin gespecialiseerd zijn.”

“Facturatie en verloning zijn natuurlijk wel superbelangrijk. Onze collega’s moeten erop kunnen rekenen dat ze elke maand het juiste bedrag op hun rekening krijgen. Maar daarmee onderscheiden we ons niet. Een goede ondersteuning vanuit het wijkserviceteam maakt wel het verschil. Daarom is het voor ons belangrijk om die knip te maken.”

Vandaar nu dus ook de salarisverwerking via Shared services. Hoe bevalt het?

Pure winst!

“Heel positief. De eerste gesprekken over salarisverwerking en verzuim waren in het voorjaar van 2019. Wij hadden behoefte aan een externe partij die voor ons de salarisverwerking kon doen en Ecare zocht een zorgorganisatie waarmee ze dat samen kon gaan ontwikkelen. In juni zijn we echt gestart met het project.”

“Wat voor ons heel erg belangrijk is, is natuurlijk dat de loonstroken kloppen en duidelijk zijn. Onze huidige loonstroken waren voor veel collega’s onduidelijk. Dat wordt nu veel beter. En ook de nieuwe verzuimapplicatie is heel intuïtief. Ik moet zelf ook weleens een verzuimmelding doen en heb in 10 minuten uitleg gekregen en kan ermee vooruit. Dat geeft wel aan hoe gebruiksvriendelijk het systeem is. Dat is pure winst!”

“En we zijn heel tevreden over de samenwerking met het Shared services team en de manier waarop jullie projectleider met ons afstemt. Hij snapt heel goed wat onze collega’s nodig hebben, dat geeft heel veel vertrouwen. De samenwerking tussen het projectteam van ZuidZorg Wijkzorg en de salarisspecialist van het Shared services team was door het gehele traject heen top.”

Dus we gaan vol vertrouwen 2020 in?

Salarisverwerking blijft spannend

“Absoluut. Maar het blijft een spannende sprong. Het gaat toch over salaris en dat moet gewoon goed gaan. Maar de gedegen voorbereiding en alle controles vooraf geven ons het vertrouwen dat het goed gaat.”

Wat zijn voor jullie de volgende stappen?

Voorbereid op de grote zorgvraag

“We hebben de afgelopen tijd al afscheid genomen van ondersteunende diensten die niet bij onze kernactiviteiten van het primaire proces horen; het geven van goede zorg. Wij kijken nu uit naar ontwikkelingen op het gebied van Machine Learning waar Ecare mee bezig is. Dat we nog veel beter kunnen leren van alle data die al in PUUR. zitten en nog betere zorg kunnen verlenen op basis van trends die we zien in deze data. Het biedt ons de mogelijkheid nog meer naar die inhoud te kijken en zo steeds betere zorg te leveren en de goede dingen te doen. Daardoor zijn we nog beter voorbereid op die grote zorgvraag die er de komende jaren gaat ontstaan. Daar zijn mijn verwachtingen hoog over."

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de werkwijze van het Shared services center van Ecare en wat we voor jouw zorgorganisatie kunnen betekenen? Lees verder op onze website of nodig ons uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Deel dit bericht facebook whatsapp linkedin