Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Terug
Vind alles over administratie in de zorg

Thema's

Als het gaat om administratie in de zorg, dan zien veel mensen toch vaak een complex geheel voor zich. Veel regels én uitzonderingen, verschillende financiers die weer verschillende uitgangspunten hanteren, verschillende systemen om in te werken etc.

Wij bewegen ons dagelijks in dit administratieve 'moeras' en weten daardoor precies wat er speelt, wat er gaat veranderen en hoe je de administratieve processen slim inricht. We helpen je graag een eind op weg door recente wijzigingen met je te delen, door je aan het denken te zetten met slimme tips & trucs en door je actief te helpen bij je administrative werkzaamheden.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Administratie in de zorg

Er zijn diverse administraties in de zorg: cliëntadministratie, salarisadministratie, financiële administratie, vastgoedadministratie, inkoopadministratie.

Wij zoomen hier dieper in op de cliëntadministratie en de salarisadministratie. Die hebben direct betrekking op belangrijke spelers in het primaire proces: cliënten en zorgverleners.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Salarisadministratie in de zorg

Medewerkers hebben tijdig hun correcte salaris nodig. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar achter de vervaardiging van de loonstrook zit veel specialistisch werk. Lees over wat er komt kijken bij salarisadministratie in de zorg.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Declaratieverwerking in de zorg

Tijdig en volledig de geleverde zorg declareren, garandeert een een gezonde kasstroom voor zorgorganisaties. Maar als de declaratieverwerking in de zorg rommelig verloopt dan komt de bedrijfsvoering onder grote druk te staan. Hoe voorkom je dat?